Lathundar till doseringar Skafferimat

En lathund med doseringsanvisningar

 DOSERINGAR SKAFFERIMAT´S PULVER OCH GRÖNSAKER

​​

          MÄTA ÄGGPULVER

  • 1 ägg=3 msk pulver (+3 msk vatten).
  • 2 ägg=0,6 dl pulver (+1 dl vatten).
  • 4 ägg=1,25 dl pulver (+2 dl vatten).
  • 6 ägg=1,85 dl pulver (+3 dl vatten).
  • 8 ägg=2,5 dl pulver (+4 dl vatten).
  • 10 ägg=3 dl pulver (+5 dl vatten). 

 

                          

          VÄGA ÄGGPULVER

  • 1 ägg=13 gram (+47 gram vatten).
  • 2 ägg=26 gram (+94 gram vatten).
  • 4 ägg=52 gram (+188 gram vatten).
  • 6 ägg= 78 gram (+282 gram vatten).
  • 8 ägg=104 gram (+376 gram vatten).
  • 10 ägg=130 gram (+470 gram vatten).

                          

         MÄTA GRÖNSAKER

  • 1 dl torkade grönsaker=35 gram
  • 3 dl torkade grönsaker=100 gram
  • 6 dl torkade grönsaker=200 gram

1 dl torkade grönsaker blandas med 2-3 dl varmt eller kallt vatten. Låt stå i 10-20
minuter och svälla. Kan även blandas torrt direkt i matlagningen eller i torra pulver
blandningar ex omelettmixer.

        VÄGA GRÖNSAKER

  • 35 gram torkade grönsaker=1 dl
  • 100 gram torkade grönsaker=3 dl
  • 200 gram torkade grönsaker=6 dl

35 gram torkade grönsaker blandas med
2-3 dl varmt eller kallt vatten. Låt stå i
10-20 minuter och svälla. Kan även blandas torrt direkt i matlagningen eller i
torra pulverblandningar ex omelettmixer.

​​

Lathund gräddpulver och laktosfritt mjölkpulver

MÄTA GRÄDDPULVER

  • 1,25 dl matlagningsgrädde=3 msk
    gräddpulver (+ 1 dl vatten).
  • 2,5 dl matlagningsgrädde=drygt
    1 dl gräddpulver (+2 dl vatten).
  • 5 dl matlagningsgrädde=2,5 dl
    gräddpulver (+ 4 dl vatten).
  • 10 dl matlagningsgrädde=5 dl
    gräddpulver (+ 8 dl vatten).

 

VÄGA GRÄDDPULVER

  • 25 gram gräddpulver (+ 1 dl vatten)
    =1,25 dl matlagningsgrädde.
  • 50 gräddpulver (+ 2 dl vatten)
    =2,5 dl matlagningsgrädde.
  • 100 gram gräddpulver (+ 4 dl vatten)
    =5 dl matlagningsgrädde.
  • 200 gram gräddpulver (+ 8 dl vatten)
    =1 liter matlagningsgrädde.
  • MÄTA LAKTOSFRITT MJÖLKPULVER

    • 1,25 dl laktosfritt mjölkpulver
      =2 msk mjölkpulver (+ 1 dl vatten).
    • 2,5 dl laktosfritt mjölkpulver
      =1/2 dl mjölkpulver (+ 2 dl vatten).
    • 5 dl laktosfritt mjölkpulver
      =1 dl mjölkpulver (+ 4,5 dl vatten).
    • 10 dl laktosfritt mjölkpulver
      =2 dl mjölkpulver (+ 9 dl vatten).
    • VÄGA LAKTOSFRITT MJÖLKPULVER

      • 10 gram laktosfritt mjölkpulver
        (+ 115 gram vatten)=1,25 dl.
      • 20 gram laktosfritt mjölkpulver
        (+ 230 gram vatten)=2,5 dl.
      • 40 gram laktosfritt mjölkpulver
        (+ 460 gram vatten)=5 dl.
      • 80 gram laktosfritt mjölkpulver
        (+ 920 vatten)=1 liter.