Oavsett om det är kanelbullens dag eller inte, så kan du nu briljera med saftiga laktosfria kanelbullar - för den med lite känslig mage.
Detta recept innehåller äggpulver & laktosfritt mjölkpulver, produkter med god hållbarhet som är toppen till bakning.
Du behöver:
Deg- 50 gram jäst
- 50 gram laktosfritt smör
- 3/4 dl laktosfritt mjölkpulver + 3 dl kallt vatten (blandas)
- 1/2 dl socker
- 1 krm salt
- 8 dl vetemjöl
Fyllning
- 50 gram laktosfritt smör
- 2 tsk kanel
- 1/2 dl socker
Pensling
- 1 msk äggpulver + 2 msk vatten (blandas)
- Pärlsocker
Gör så här:
- Smält smöret och häll i mjölk. Värm till fingervarmt. Tillsätt resterande ingredienser till degen och knåda. Låt vila under duk 30 min.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
- Kavla ut degen och bre på fyllningen. Rulla ihop och skär 2 cm breda bitar och lägg i bullformar av papper. Låt jäsa 20 min under duk.
- Vispa äggpulver + vatten och pensla bullarna. Strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 7-8 minuter.
Fikan är serverad!