Höstig äppelcrumble med honungspulver

Höstig äppelcrumble med honungspulver

Ingredienser:

  • 4 äpplen, skalade och skivade
  • 2 msk honungspulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 100 g smör, tärnat

Instruktioner:

  1. Lägg de skivade äpplena i en ugnsform och strö över honungspulver och kanel. Blanda om.
  2. I en separat skål, blanda havregryn, mjöl och socker. Tillsätt smöret och arbeta in det tills blandningen liknar smulor.
  3. Strö smulblandningen över äpplena.
  4. Grädda i ugnen vid 200°C i ca 25-30 minuter, eller tills smulorna är gyllene och äpplena mjuka.
  5. Servera varm med vaniljsås eller glass.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.