Enkel raggmunk med tillbehör - En snabb och välsmakande måltid för utflykten!
En av de mest förtjusande och enkla rätterna i det nordiska köket är raggmunk med lingon & fläsk. Den här rätten är perfekt för att tillfredsställa både köttälskare och vegetarianer, eftersom raggmunken kan fyllas med fläsk eller grönsaker som båda ger en otrolig smakupplevelse.
Ingredienser 4 portioner:
- 4 dl torkad potatis
- 1 dl torkad gul lök
- 1-2 msk äggpulver
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk grönsaksbuljong pulver
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/4 tsk muskotnöt (valfritt)
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser hemma.
- Blötlägg i vatten ca 30 minuter innan tillagning.
- Stek 2-3 minuter per sida i fett på utekök, stekhäll eller stekpanna över öppen eld.
- Servera med lingonsylt & knaperstekt bacon.
1 kommentar
Hur mkt vatten ska det vara i?