Boeuf Bourguignon – Fransk köttgryta

Boeuf Bourguignon – Fransk köttgryta

Denna franska gryta värmer till och med den kallaste höstkvällen. Servera med nybakat majsbröd!

2 portioner

Ingredienser:

50 gram torkat nötkött (eller 400-500 gram färskt)

1 förpackning torkad grönsaksmix

2 tsk grönsaksbuljong pulver

Kryddor (1 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk timjan, 1 tsk persilja, 1 lagerblad)

Olivolja

En skvätt rödvin

3-4 dl vatten

Gör så här:

  • Blötlägg köttet & grönsaksmixen 10 minuter. 
  • Fräs sedan i rikligt med olivolja.
  • Häll på vin, vatten, buljong och kryddor.
  • Låt puttra på låg värme i ca 20-30 min.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.