Majsbröd (Cornbread)

Majsbröd (Cornbread)

Ingredienser:

  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 2,5 dl mjölk (helmjölkspulver + vatten)
  • 1 ägg (äggpulver + vetten)
  • 50 g smält smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C och smörj en ugnsform (ca 20x20 cm).
  2. Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.
  3. Vispa ihop mjölk, ägg och smält smör i en annan skål.
  4. Rör ner de våta ingredienserna i de torra tills det blir en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20–25 minuter, eller tills brödet är gyllene och genomgräddat.

Servera varmt med smör eller till en soppa eller gryta! 🌽🍞

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.